Știri secția canotaj

Mădălina Cașu și Adriana Ailincăi, de la CSM Călărași, premiate de Ministerul Tineretului și Sportului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

premiereMădălina Cașu și Adriana Ailincăi, de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, au fost premiate de Ministerul Tineretului și Sportului pentru medaliile de aur și argint obținute la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția.

Medaliații de la recentele Campionate Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția, au fost felicitați și premiați marți, 11 iunie, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și antrenorii și alți membri ai staff-ului tehnic ai lotului. Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 de lei, cea de argint cu 22.000 de lei şi cea de bronz cu 15.000 de lei.

Premierul Viorica Dăncilă: „Aveţi susţinerea Guvernului, a echipei ministeriale şi a federaţiei”

„Este o bucurie să îi premiem astăzi (n.r. – marţi, 11 iunie), la Palatul Victoria, pe cei mai performanţi sportivi ai canotajului românesc. Alături de domnul ministru Bogdan Matei, vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră şi pentru rezultatele obţinute la CE din Elveţia. Reprezentați unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Aveţi susţinerea guvernului, a echipei ministeriale şi a federaţiei. În acest an, am reuşit să dublăm bugetul MTS, iar acest lucru se resimte şi în bugetul Federației Române de Canotaj. Este un semn de apreciere şi de susţinere a activităţii sportive. Dragi sportivi, dincolo de performanţele lăudabile pe care le obţineţi, aveţi şi un important rol social. Dovediţi generaţiei voastre, tinerilor şi copiilor, beneficiile unei vieţi sănătoase şi mai ales faptul că atunci când munceşti cu dăruire şi perseverenţă rezultatele nu întârzie să apară”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul Bogdan Matei: „Sper ca prin exemplul vostru să deveniți modele pentru următoarele generații de campioni”

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat, la rândul său, că speră ca medaliile de la Europenele din Elveţia să fie doar o repetiţie pentru viitoare succese la Jocurile Olimpice 2020.

„Vreau să adresez felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au obținut medalii la Europenele de canotaj, dar și tuturor celor care au stat în spatele acestor reușite, personal medical și membri ai staff-ului tehnic. Astăzi (n.r. – marţi, 11 iunie) premiem performeri dintr-un sport cu o tradiție frumoasă și unde ne putem mândri că o avem pe cea mai mare sportivă din istoria acestui sport, Elisabeta Lipă. Sunt mulțumit că reușim să oferim premierile într-un timp atât de scurt de la încheierea competiției. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Guvernului. Ca o formă de respect pentru eforturile depuse și pentru performanțele obținute, astăzi (n.r. – marţi, 11 iunie) i-am invitat aici pe medaliați și pe antrenorii lor, ca să îi recompensăm pentru medaliile câștigate. Felicitări, încă o dată, și sper ca prin exemplul vostru să deveniți modele pentru următoarele generații de campioni”, a menţionat ministrul Bogdan Matei.

Medalia de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), patru rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).

Directorul CSM Călărași, Dumitru Chirilă: „Magnificii campioni ai CSM Călărași nu au beneficiat decât de firimituri de bani de la CJ Călărași, iar antrenorii lor nici de atât, fiind permanent tratați ca niște rude sărace”

Directorul CSM Călărași, Dumitru Chirilă, a afirmat, pe o rețea de socializare: „Triumf al Clubului Sportiv Municipal Călărași, recunoscut de Guvernul României. Sportiva CSM Călărași, Mădălina Cașu, medaliată cu aur la recent încheiatele Campionate Europene de Canotaj Seniori, din Elveția, împreună cu medaliații de la această mare competiție continentală, printre care și canotoarea noastră Adriana Ailincăi, au fost, astăzi, 11 iunie, invitați și felicitați de către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sportului și Tineretului, Matei Bogdan, în cadrul unei ceremonii la Guvernul României. Campioanei noastre, Mădălina Cașu, și celor mai performanți sportivi li s-a transmis faptul că reprezintă unul din sporturile în care România își pune cele mai mari speranțe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, ministrul Bogdan Matei a declarat, la rândul său, că speră ca medaliile la Europenele din Elveția să fie doar o repetiție pentru viitoare succese la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. Toată lumea se întreabă de ce actuala conducere a Consiliului Județean Călărași nu a făcut niciodată asemenea invitații campionilor noștri și nouă, în timp ce fotbaliștii, care au retrogradat, au beneficiat de toți banii și de toată atenția Consiliului Județean Călărași! Domnii aceștia nu au simțul valorii, ne întrebăm?! Magnificii campioni ai CSM Călărași nu au beneficiat decât de firimituri de bani de la CJ Călărași, iar antrenorii lor nici de atât, fiind permanent tratați ca niște rude sărace. Susținerea financiară din partea Consiliului Județean a fost, în anul 2018, de 190.000 de lei, iar în 2019 a fost 0 lei! Se pare, în schimb, că singura preocupare a conducerii CJ Călărași este defăimarea, prin toate mijloacele, a directorului CSM Călărași, artizanul acestor succese, împreună cu antrenorii săi. Scopul ? Preluarea Hotelului Sport și a bazelor sportive ale CSM, unde se aude că vor să instaleze fotbalul retrogradat, singurul sport de care sunt interesați. Dragii mei campioni, vă iubesc și vă urez succes în continuare. Voi sunteți visul meu împlinit”.

Search