27 Iul 2018, 21:22
Hits: 359
Imprimare
E-mail

 

CSM_Gala_01.jpg

CSM Călăraşi a obţinut în anul 2017 un număr impresionant de 149 de medalii, faţă de 127 în anul 2016, la Campionatele şi Concursurile naţionale şi internaţionale, obţinând de asemenea un număr remarcabil de clasări pe locurile IV-VI la finalele pe ţară şi la competiţiile internaţionale. Au fost obţinute 51 de medalii de Aur, 53 de medalii de Argint şi 45 de medalii de Bronz, la absolut toate categoriile de vârstă.

CSM Călăraşi a promovat în anul 2017 un număr de 35 de sportivi în Loturile Naţionale ale României, asigurând astfel perspectiva sportului din ţara noastră în anii următori.

Vineri după-amiază, într-una din locaţiile Complexului Hestia, într-o organizare ireproşabilă s-a desfăşurat festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi şi antrenori ai Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, pe anul 2017.

Pentru al doilea an consecutiv, canotorii, Adriana Ailincăi şi Alexandru Chioseaua(ambii foto sus) s-au clasat pe primul loc în topul celor mai buni sportivi, graţie rezultatelor excepţionale obţinute în confruntările interne şi internaţionale desfăşurate anul trecut.

Adriana Ailincăi este campioană mondială U18, întrecere desfăşurată, în august, în Lituania la Trakai. Împreună cu Maria Tivodariu, Adriana a realizat timpul de aur 7.35.830, cu 3 secunde înaintea echipajului Greciei şi cu peste 5 secunde înaintea Germaniei. Adriana este medaliată cu aur şi la Campionatele Europene U18, în Germania. În ţară, a câştigat cam tot ce se putea câştiga. Este multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de Juniori, Tineret şi Seniori. Un palmares excepţional!

Acelaşi lucru putem spune şi despre Alexandru Chioseaua, pentru a 3-a oară consecutiv pe primul loc în acest clasament!

În 2017, sportivul, antrenat de Daniel Bănăţeanu, a devenit campion european U23, în Polonia la Kruswica pe 3 septembrie 2017. Acest sportiv excepţional, posesor al unei înzestrări naturale remarcabile, al unei aure de învingător, modelată prin lupta permanentă pe care o poartă cu toate dificultăţile existente în sportul românesc, a demonstrat la această mare competiţie europeană o foarte bună pregătire şi o deosebită forţă de caracter, depăşindu-şi cu o aparentă uşurinţă, toţi oponenţii participanţi, cucerind pentru Călăraşi şi implicit pentru România, medalia de aur.Chioseaua este multiplu medaliat la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori ale României.

Pe locul 2 s-a situat o altă canotoare, Mădălina Caşu, vicecampioană europeană U23, în competiţia derulată în Polonia la Kruswica. Este multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori ale României.

Pe ultima treaptă a podiumului a urcat atletul Samuel Andreas Bucşă, catalogat de curând „copilul minune al atletismului românesc”. Samuel Bucşă a obţinut primul titlu de campion la vârsta de 12 ani. În 2015, a suferit o fractură la genunchiul piciorului drept, alegându-se cu 2 şuruburi.

În 2017, a explodat din punct de vedere sportiv ducând recordul personal de la 6,89 metri, stabilit în decembrie 2015, până la 7,63 metri.

Este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale UNDER 18, proba lungime, de la Nairobi, Kenya. Este campion balcanic de juniori, competiţie care a avut loc în perioada 3-4 iunie 2017, în Turcia, la Istanbul. Antrenat de profesorul Virgil Costache, Samuel Bucşă este multiplu medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori II, Juniori I şi Tineret.

În 2018, Samuel Bucşă va participa la Campionatul Mondial de Juniori I, având asigurat baremul de participare şi unde şi-a propus o clasare în primii 6.

CSM_Gala_4.jpg

 Pe primul loc în clasamentul antrenorilor s-a situat Daniel Bănăţeanu (foto sus), tehnicianul de numele căruia se leagă toate succesele canotajul călărăşean din ultimii ani. În 2017, secţia „regină” a CSM Călăraşi a adus clubului condus cu pricepere de prof Dumitru Chirilă nu mai puţin de 52 de medalii, din care 15 de aur, 24 de argint şi 13 de bronz.

Profesionist desăvârşit, Dan Bănăţeanu ocupă acest prim loc în topul antrenorilor CSM Călăraşi din 2013 încoace. În opinia sa, 2017 a fost cel mai bun an din istoria canotajului călărăşean. Dar cum îl ştim ambiţios, în mod sigur va face tot ce-i stă în putinţă pentru a depăşi recordul de medalii, la finele acestui an.

Locul 2 revine unui alt antrenor al secţiei de canotaj. E vorba de „mâna dreaptă” a lui Dan Bănăţeanu, Eugen Suciu. Modest, harnic, fin pedagog, Eugen Suciu a pus serios umărul la obţinerea celor 52 de medalii în 2017!

Poziţia a 3-a, ultima de pe podium a fost ocupată de Valentin Anghel, unul din tinerii antrenori ai secţiei de box care a adus CSM-ului, anul trecut, nu mai puţin de 39 de medalii.

În vârstă de doar 32 de ani, Valentin Anghel a devenit antrenor coordonator al lotului naţional de juniori al României.

În cariera sa de antrenor demarată în 2008, Valentin Anghel a obţinut peste 30 de titluri de campion cu sportivii săi.

În 2017, a câştigat două medalii şi două locuri 5 la Campionatele Europene de juniori. Este un nume respectat în boxul românesc. Valentin Anghel, un călărăşean autentic, munceşte zilnic pentru a-şi vedea visul împlinit: prezenţa la Olimpiadă cu un pugilist călărăşean!

Din păcate, festivitatea de premiere a fost uşor umbrită de absenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene. Au ţinut morţiş totuşi să fie alături minunaţii sportivi şi antrenori ai CSM Călăraşi, onorând invitaţia conducerii clubului, prefectul judeţului, George Iacob, viceprimarii, Viorel Ivanciu şi Dragoş Coman, consilierul judeţean, Liviu Vîrtejanu şi consilierii locali, Nicolae Dragu, Mircea Buzea şi Marius Dulce. O altă prezenţă agreabilă a fost cea de fostului deputat, Ioan Damian, unul din promotorii boxului călărăşean, la cel mai înalt nivel al său.

 

Topul celor mai buni sportivi ai anului 2017

 

Clasamentul a fost intocmit conform Sistemului de atribuire a punctelor stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului în raport cu rezultatele sportive, respectiv în raport cu cele 149 medalii obţinute de sportivii şi antrenorii CSM Călăraşi în anul 2017, la campionatele şi concursurile  sportive oficiale naţionale şi internaţionale.

S-a ţinut cont şi de potenţialul şi perspectiva de posibile viitoare mari performanţe ale sportivilor.

 1. Adriana Ailincăi - Canotaj, antrenor Eugen SUCIU

Campioană mondială - categorie de vârstă U 18, Trakai-Lituania, 04.08.2017

Medalie de aur la Campionatele Europene - U 18, Germania, 21.05.2017

Multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de juniori, tineret şi seniori.

 

1. Alexandru Chioseaua - Canotaj, antrenor Daniel BĂNĂŢEANU

Campion European - U 23, Kruswica, Polonia, 03.09.2017

Multiplu medaliat la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori ale României

2. Mădălina Caşu - Canotaj, antrenor Eugen SUCIU

Vicecampioană Europeană U 23, Kruswica, Polonia, 03.09.2017

Multiplu medaliată la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori ale României

3. Andreas Samuel Bucşă Atletismantrenor Virgil COSTACHE

Medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale U 18, lungime, Nairobi, Kenya

Campion Balcanic Juniori, Istanbul, Turcia, 03-04.06.2017

Multiplu medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Jun 2, Jun 1 şi Tineret

A obţinut un nou record de juniori al României în anul 2017

       4. Tavi Dobre - Box, antrenor Valentin ANGHEL

Medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori, 16 ani, Albena, Bulgaria

Medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori, Tg Jiu, 12.08.2017

Medaliat cu aur la Turneul Internaţional de la Klin, Slovacia, 18.06.2017. 

 4. Mădălin Popescu - Box, antrenor Constantin BEBEŞELEA

Medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori, Albena, Bulgaria

Medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori, Tg Jiu, 12.08.2017

5. Marco Antonio Manea - Box, antrenor Georgian ANGHEL

Medalie de Bronz la Campionatele Europene de Cadeţi, Rm. Vâlcea, 25.07.2017

Medalie de aur la Campionatul National de Cadeţi, Brezoi, 05.05.2017

Medaliat cu aur la Turneul Internaţional de la Klin, Slovacia, 18.06.2017. 

5. Daniel Costea - Box, antrenor Valentin ANGHEL

Locul V la Campionatele Europene U22, Brăila, 18.03.2017

Locul I la Campionatele Naţionale U 22, Brăila, 25.02.2017

Locul II la Campionatul Naţional de seniori, Bucureşti, 11.11.2017.

6. Ionela Denisa LucaAtletism, antrenor Virgil COSTACHE

Locul I la Campionatul Naţional de seniori, Piteşti, 08.07.2017

Locul II la Campionatele Balcanice de seniori, Novi Pasar, Serbia, 15.07 2017

Locul VI la Campionatele Europene de seniori, Finlanda

7. Mihai Palaghia - Lupte - antrenor Dragoş HOGEA

Locul V la Campionatele Europene U 20, Dortmund – Germania

Locul I la Campionatul Naţional U 23, Timişoara, 18.02.2017

Locul I la Campionatul Naţional U 20, Craiova, 10.04.2017.

 

 

8Valentin Dumbravă - Box, antrenor Constantin BEBEŞELEA

Locul V la Campionatul European de juniori, 16 ani, Albena, Bulgaria

Medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori, Tg Jiu, 12.08.2017

 

9. Samuel Zainea - Lupte, antrenor Dragoş HOGEA

Locul II la Cmpionatele Balcanice de Cadeţi, Slovenia

Locul I la Campionatele Nationale de Cadeţi, 16 ani.

10. David Popa - Canotaj, antrenor Daniel BĂNĂŢEANU

Locul I la Campionatul Naţional de Ergometru, Seniori, Tg. Mureş, 11.03.2017

Multiplu medaliat la Campionatele Naţionale pe apă de juniori, Tineret şi Seniori.

Au mai fost nominalizaţi cu Diplome de Merit, 59 de sportivi, medaliaţi în anul 2017 la Campionatele sau Concursurile Naţionale pe ramura lor de sport sau la competiţii internaţionale, sportivi care nu “au prins” un loc în primii 10 sportivi ai clubului, dar care au avut rezultate foarte bune, printre care: Mădălina Buzdugan - medaliată cu aur la Campionatul Naţional de Canotaj, seniori, Lidia Ion, Marian Ion, Mihaela Catană, medaliaţi cu aur şi George Ceparu, Florin Şchiopu, Eugenia Anghel, Diana Micu, Carmen Lupu, Andra Budescu, Nicolae Gogolos, Remus Dinu, medaliaţi la Campionatele Naţionale de Box,  Antonio Dumitru Stoica, Cristina Drugă, Delia Clapon, Gabriela Paraschiv, Ştefan Sandu, Elena Burlacu, Robert Boboc, Valentin Munteanu de la secţia de canotajmultiplu medaliaţi la Campionatele Naţionale; Adrian Budileanu,  de la Secţia de Kaiac – CanoeMatei Zainea şi Maria Apreutesei, medaliaţi cu argint şi bronz la Campionatele Balcanice de Lupte, jun,  Sorina Mucuţa, Cristel Ciubotaru, Marian Deliu, Alexandru Apostol, Alexandra Simion, Sorin Căpriţa, Sorin Antonio Iordache, Sorin Iordache Junior, Fabian Mircea, Andreea Nedelcu, Florentina Biro, de la  Secţia Luptemedaliaţi la Campionatele Naţionale.

Clasamentul celor mai buni antrenori ai anului 2017

1. Daniel Bănăţeanu - Canotaj

2. Eugen Suciu - Canotaj

3. Valentin Anghel - Box

4. Constantin Bebeşelea - Box

5. Virgil Costache - Atletism

6. Georgian Anghel - Box

7. Dragoş Hogea - Lupte 

CSM_Gala_2.jpg

CSM_Gala_5.jpgCSM_Gala_3.jpg

 

Publicat: Duminică, 07 Ianuarie 2018