AUR pentru CSM Calarasi la Campionatul European de Canotaj 2022

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ana Maria MATRAN, sportivă de exceptie a Clubului Sportiv Municipal Calarasi, a pornit la Campionatul European de Canotaj Under 19, desfasurat in Italia in zilele 21-22 mai 2022, cu o puternica dorinta de a ridica tricolorul Romaniei pe cel mai inalt catarg, reusind, cu maturitate, in finala probei de 4 vasle, impreuna cu Andreea TODIRICA, Iulia NEDELCU si Delia GRADINACIUC sa obtina medalia de aur si titlul de campioana a EUROPEI, sa faca auzit imnul tarii noastre, încă o data, la cea mai tare competitie continentala.

Aurul exista in fiecare dintre noi, in sufletele noastre si, prin eforturi supraomenesti, prin sacrificii, insotite de multe ori de durere dar si de bucuria imensa a succesului, îl facem sa iasa la suprafata, sa fie asezat la gatul nostru, langa inima.

Ce poate fi mai frumos decat momentul in care ți se aseaza la gat medalia de aur, tricolorul se inalta falnic cel mai sus, iar imnul Romaniei se aude in fundal?

Romania a cucerit cinci medalii la aceste Campionate Europene de canotaj Under-19, din care 3 de aur, 1 de argint si 1 de bronz, rezultate care au clasat tara noastra pe primul loc in clasamentul pe natiuni.

Tot la aceasta competitie majora, sportiva noastra Bianca IFTENI, mezina lotului romanesc ( doar 15 ani) s-a clasat pe un onorant loc VI la simplu vasle ( cea mai grea proba), iar Alin BUZDUGAN, impreuna cu Ovidiu Badea, au obtinut locul II in Finala C a probei de dublu vasle.

La aceste campionate europene au participat 122 de echipaje din 29 de tari.

Felicitări calduroase minunatilor nostri sportivi, antrenorilor de club Daniel BANATEANU, Madalina BUZDUGAN si Eugen SUCIU, antrenorilor de lot national, FR Canotaj si Ministerului Sportului.

MATRAN

Search