Căutătorii de diamante si DEVIZA CSM Călărași:

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

CE U19 2022 Matran Ifteni

„Gandeste cu indrazneala si tot ce iti poti dori si imagina, va deveni realitate”.

Un numar de 3 dintre cei mai buni sportivi ai CSM Calarasi, respectiv Ana Maria MATRAN, Bianca IFTENI si Alin BUZDUGAN, au fost selectionati și vor reprezenta România la prima competitie internationala majora din anul 2022, respectiv la Campionatul European de Canotaj Under 19 ani, intrecere ce va avea loc la Varese – ITALIA in perioada 20-22 mai pe lacul Varese.

Acesti trei tineri minunati fac parte din noua generatie de talente ale clubului carora li s-a pregatit cu atentie „ZBORUL” spre marea performanta sportivă.

In Sportul de performanta .... e ca atunci când cauți o COMOARĂ, “sapi” după o comoară și știi că ar putea fi o comoară acolo, dar nu ai certitudinea. Datorită pregătirii profesionale și a experienței practice și teoretice faci o “scanare să miroși” acolo diamantele, știi că există, le simți și te duci și „sapi” 10 metri,... douăzeci.... Și când ajungi la 10 metri... te întrebi?... dar cât o să tot caut, cât o sa mai insist? Până în nucleul planetei Terra nu pot să merg, pentru că o să dau peste lavă.

Și majoritatea oamenilor obișnuiți își zic: gata!  De data asta, chiar mă opresc.

Dar, de fapt, diamantele ar putea fi doar câțiva centimetri mai jos.

Cam așa este munca la CSM Calarasi. Deci, dacă noi ne opream 10 metri, diamantul nostru căutat era doar câțiva centimetri mai jos.

Aceasta este viața noastra la CSM Calarasi. Așa arată călătoria noastră înspre căutarea unei direcții clare, sigure spre diamantelor veritabile și încă neșlefuite, căutare care este neâncetată, fiind urmată apoi de o muncă și mai laborioasă și foarte delicată, munca de șlefuire a diamantelor descoperite, pentru a obține adevărata stălucire.

Un șir lung de încercări în toate sensurile sale. Încercările de a „construi” un CAMPION, de a-i da aripi și a-l învăța să zboare spre aurul marilor arene sportive internationale și încercările prin care trece un copil superdotat de fiecare dată pentru a reuși ceea ce ne-am stabilit.

La aceasta competitie continentala vor participa 122 de echipaje din 29 de țări, însumând aproape 400 de sportivi.

Tururile de calificari la marea finala vor incepe sambata 21 mai, ora 9.30, cu mezina noastra Bianca IFTENI, o sportiva de doar 15 ani ( nascuta pe data de 6 octombrie 2006), deci o sportiva mult mai mica de ani decat adversarele sale), dar care prin valoarea dobandita si rezultatele obtinute ( multipla campioana nationala de juniori mici si campioana balcanica in 2021 in proba de simplu vasle) si-a castigat dreptul de a reprezenta tara noastra.

Cum reușesc sportivii noștri să obțină rezultate de excepție, aproape în fiecare an, se tot întreabă lumea ?

Foarte simplu!
Nu facem nimic altceva decat lucruri de bun simț, fără să avem o obsesie a succesului care ar fi o altă pandemie a secolului XXI, succesul însemnând pentru noi doar o viață în lumina soarelui și nicidecum o luptă oarbă pentru putere cu orice preț.  

Ceea ce facem noi este doar sa cautam neincetat sa imbunatatim continuu ceea ce facem, sa incercam sa aratam lumii cat de talentati si de harnici putem fi noi romanii, gândind cu îndrăzneală, acționând cu încredere și căutând continuu noi obiective, noi ORIZONTURI!

 

Le uram succes sportivilor nostri si tuturor reprezentantilor Romaniei si le dorim o evolutie cat mai buna in „smulgerea” unor medalii din strafundurile apelor, in drumul lor spre obtinerea unor rezultate de exceptie!

                                                                                    

Intocmit : prof. Dr. Chirila Dumitru

Search