Sportivii de Aur ai CSM Călărași

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

adriana ailincai

Printre numeroșii sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Călărași, există o categorie aparte ce pot fi numiți, fără nicio exagerare, sportivi și tineri de aur, care îmbogățesc prin muncă, disciplină, dăruire, calitățile și implicit performanțele lor, cu totul excepționale, patrimoniul Romaniei.

În condiții care nu sunt, totuși, la nivelul cerințelor foarte marii performanțe mondiale, acești adevărați eroi au reușite, de la Călărași, rezultate uluitoare, imnul României răsunând, datorită lor și antrenorilor lor devotați și iscusiți, din ce în ce mai des peste tot în lume, evoluția și progresul lor ancorând tricolorul românesc pe tot globul pământesc, de la Rio de Janeiro și Nairobi, până la la cele mai vestite capitale europene, acești tineri fiind nelipsiți de pe podiumul marilor întreceri internaționale la care reușesc să participe.

FB IMG 1636481809421

Tineri sportivi precum Adriana AILINCĂI – multiplă campioană europeană/mondială, Alexandru CHIOSEAUA – multiplu campion european și vicecampion mondial, Mădălina CAȘU – multiplă campioană europeană și vicecampioană mondiala, Georgiana DEDU VASILE – multiplă campioană europeană și  mondială, Iuliana TIMOC – campioană mondială și multiplu medaliată la campionatele europene, Maria GUZRAN – campioană mondială și europeană , Cristina DRUGA – campioana europeana, Ana Maria MATRAN – campioana europeana si triplu campioana balcanica, Gabriela PARASCHIV – multiplu medaliata la campionatele europene/mondiale, Andreas BUCSA – medaliat la campionatele europene si mondiale, Gabriela CUC – medaliata la campionatele mondiale, sunt tineri cu har Dumnezeiesc crescuți cu grijă părintească la CSM Călărași, atenție rasplatită de elevii și antrenorii noștri prin unele dintre cele mai înalte distincții posibile.

Canotoarea Adriana Ailincai medalie de argint la Campionatul European de Tineret

Adriana Ailincai

“Și, dacă ați ști cât de greu este să ajungi CAMPIONUL campionilor din Europa și din lume! Și marii campioni nu-și refuză nimic pentru a obține victoria, în lupta cu ei și cu ceilalți, pentru că nu își acordă nicio scuză în caz de nereușită , indiferent dacă acest lucru se întâmplă în competiție sau nu, din vina lor sau a altora !

alexandru petrisor chioseaua

Chioseaua Alexandru

Și asta intr-un domeniu al excelentei umane, marea performanță, în care practic trebuie să ‘te joci’ cu limitele umane ca să reușești prin numeroase eforturi/sacrificii/ rezultate să crești moralul unui întreg popor, dând vigoare națiunii prin medaliile tale! Toti acești tineri care muncesc, din greu, cu bucurie, care au învățat să lupte cu dificultățile apărute la tot pasul, pentru că ele îi fac mai puternici, care știu să spună „nu”, tentațiilor mărunte, atunci când acestea sunt incompatibile cu proiectul nostru de a ajunge mari campioni, tineri generoși, care sunt capabili să dăruiască, fără a aștepta rezultate imediate, care aleg să ‘’ facă ’’prea mult, decat insuficient, care dau de la ei, fără să aștepte recompensa imediată, au descoperit că ceea ce îi distinge de ceilalți le permite să se dezvolte, înainte de ‚a câștiga’! Toti acesti tineri considera ca oricum „câștiga”, daca își indeplinesc sarcina asumata! Acestia sunt sportivii care privesc dincolo de obstacol si cauta solutii, impreuna cu mentorii lor, in loc sa faca din acesta un obstacol de netrecut! Și tocmai de aceea, tinerii nostri, multiplu medaliati la marile intreceri internationale, reusesc sa fie printre cei mai buni din lume„ – Prof. Dr. Dumitru Chirilă, director CSM Călărași.

Toți acești foarte tineri și minunați sportivi și antrenorii lor, au oferit și oferă multă demnitate și stralucire sportului românesc și nu numai, aducând o superbă imagine României.

„Oamenii de știință au stabilit că succesul poate fi măsurat în numărul de lucruri incomode pe care suntem dispuși să le facem, și noi familia CSM Călărași continuăm să le facem, chiar dacă în ultimii ani ne-a fost, recunoaștem cu durere și tristete, din ce în ce mai greu, datorită lipsei unei susțineri financiare corespunzatoare cerințelor marii performanțe! Și această lipsă de susținere financiară tot sperăm că nu ne va demotiva!

Muncind împreună, am descoperit că, cine poate să se ajute să-și depășească frica de “greu”, de refuz, de insucces prin acțiune pasională, asta îl va ajuta, în tot ceea ce face, cel puțin pentru o vreme!

Nu vrem să ne subapreciem ( sunt destui carora le face placere s-o facă ??, în mod nemeritat – c-așa-i romanul), dar dacă ne vom uita la marii campioni, din orice domeniu, cum reușesc,… acest lucru ne ajută, forţează, să ne reexaminam limitările pe care ni le impunem, sau ni le impun altii, de care fara sa vrem depindem.

Am vrea sa fim increzatori, din entuziasmul care ne-a alimentat pana acum energiile, ca, pe langa aceste medalii foarte muncite si asteptate pot veni si altele, acest lucru fiind însă posibil doar in conditiile in care autoritatile locale din Calarasi se vor hotarâ sa pună umarul si la sustinerea SPORTULUI DE ÎNALTĂ PERFORMANTA din Calarasi, bugetul sportiv al clubului, total insuficient pentru cerintele marii performante, nepermitand sustinerea sportivilor si a rezultatelor de exceptie realizate in competitiile internationale de ridicat nivel!

Nu putem, însă, sa nu ne inclinam in fata acestor uriasi superbi, sa nu îi felicitam si sa le multumim pentru daruirea si valoarea adusa, sa nu îi pretuim, atata cat putem – dupa resurse, nu cat se cuvine insa, si sa nu le acordam macar o îmbrațișare uriașă, pe masura atator bucurii ce ne umplu viata de frumusete si de sens!„, Prof. Dr, Dumitru Chirilă, director CSM Călărași

mare 2 1536x1027

Prof, Dr. Dumitru Chirilă, director CSM Călărași

Search